Antivirus og firewalls

Her er nogle leverandører, jeg godt kan anbefale, det endelig valg er nok lidt efter smag og pris - det er Din afgørelse!

Jeg giver her nogle gode råd med på vejen. Hvis du vil i dybden er her links til relevante sider, der holdes up to date mht seneste virus og orme.
Husk virusadvarsler eller opdateringer sendes ikke pr. mail men læses eller downloades fra de respektive sider. Hvis du får en advarsel pr. mail er det formodentlig SPAM!

Pas især på websider, som popper op med advarsler så som din PC er inficeret download dette .. hold dig f. eks. fra "Antivirus 2008" den er giftig!!!

Hvis du ikke kan få adgang til nogen af nedenstående links er din PC højest sansynligt inficeret!
AntiVir Link Antivir Denne har jeg også fået anbefalet, men jeg har ikke selv prøvet at bruge den.
Grisoft Logo Grisoft Her kan du hente en gratis version af virusscaner/shield.
Jeg har prøvet denne med succes og fjernet en virus-orm, PC’en var angrebet kort efter at ejeren fik ADSL!
Faktisk var harddiskens formatering gået tabt men virusen/ormen overlevede dette, den var ikke så let at fjerne, Windows XP restorefunction skulle slås fra, herefter der skulle rettes i registri, og så skulle maskinen renses. Og så var  ormen endelig væk. Se evt på Symantec Latest Threast, hvor ovenstående beskrives. Ormen lå i øvrigt på installationsdisken til netforbindelsen!!!!
McAfee Logo McAfee Her kan du få alt i samlet pakke, der er mulighed for hente og prøve programmerne gratis i en periode.
Jeg har brugt den før med succes, og også fjernet virus på inficerede maskiner
Symantec Logo Symantec Her kan du få alt i samlet pakke, der er mulighed for hente og prøve programmerne gratis i en periode.
Der er flere varianter og heraf priser. Jeg bruger en af disse med succes på min egen PC.
Zone Labs Zone Labs Fra Zone Labs kan du hente en gratis Firewall.
En Firewall forhindrer uønsket adgang fra andre maskiner & websteder, og den forhindrer også hvis et program på din PC, forsøger at sende noget ud. Dette sker typisk hvis du har virus. En sådan virus belaster din internetforbindelse, og så bliver den forbindelse langsom eller helt ubrugelig! - og endelig hvad er det din PC sender ud på nettet?
lavasoft logo
Ad-aware Ud over at fjerne virus skulle den også fjerne en del overflødige filer, som min kammerat sagde: "Det rykker! - Det er kanon."
Jeg har nu brugt det med success, jeg havde besøgt en "grim" webside og blev ved med at få popops herefter. Jeg installerede og kørte Ad-aware og har ikke haft de ekstraordinære popops siden!
Ad-aware er nok det bedste freeware program, som kan bruges til at fjerne:  SPY-ware 
Spy-ware er programmer der indhenter oplysninger fra din computer og sender dem uopfordret ud på internettet, det kan være oplysninger om hvad du foretager af indkøb mv. Den grovere art sender f. eks. Password og pincoder mv af sted - ingen af delene er lovligt i Danmark! Spy-ware bliver installeret når du downloader freeware eller shareware, så vær også opmærksom på hvad du siger ja til ved download!
Microsoft link omkring virus Microsoft Alerts Check også for virusadvarsler på Microsofts hjemmeside, her er også freeware til at fjerne ondsindet software.
IT og Telestyrelsen

Surf lidt rundt på IT- og Telestyrelsens side - måske du kan finde noget information der.
Find også information på http://www.infrateket.dk/ Hvor du kan finde mange nyttige oplysninger Bl .andet om sikkerhed i WLAN (trådløse netværk) http://www.infrateket.dk/2/ap029-2f.htm

Valget er dit, men at undlade Antivirus, firewall samt kryptering af et trådløst netværk, er som at køre i bil uden bremser!
PS! Ovenstående logoer er taget fra de respektive leverandøres/institutioners websider - det er dem der linkes til

Bendt Mollerup 23. januar 2009

Her finder du min hjemmeside